A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

ЧАРІВНІ ЗВУКИ ЯПОНІЇ

Дата: 08.06.2017 09:53
Кількість переглядів: 1001

Нещодавно в дитячій музичній школі Асканія-Нова у рамках року Японії в Україні відбулася зустріч для вихованців пришкільного табору відпочинку «Сонечко» під назвою «Звуки Японії».

Метою заходу було знайомство асканійських дітей з музичними мистецтвом Країни Вранішнього Сонця. Зустріч відбулася у форматі відео-презентації, на якій дітям були продемонстровані традиційні японські музичні інструменти: біва, сансін, сямісен, кото, сякухаті, тайко та ін.  Ведучі зустрічі учениці 7 класу Марина Лисюк та Катя Стопкевич ознайомили присутніх з цікавими фактами про інструменти, а глядачі, в свою чергу, почули  чарівні звуки далекої Японії.

Родзинкою заходу став міні-концерт учнів музичної школи, які презентували п’єси на східну тематику. Так, вихованка класу гітари Катерина Стопкевич зіграла «Танок з віялами», учениця класу фортепіано Мирослава Писаренко – «Сонце сідає за море», гітарист Олексій Могильницький – «Човен на річці», а Марина Лисюк виконала найвідомішу композицію південнокорейського композитора Їруми «Річка тече в тобі». Несподіваний подарунок глядачі отримали від учителів Ернеста Павловського та Людмили Лесняк, які виконали «Східну мелодію».   

Варто зазначити, що головним ініціатором даного заходу та модератором  зустрічі був учитель НВК Асканія-Нова-гімназія Ілля Терновий, який також є цьогорічним директором пришкільного табору «Сонечко». Саме зусиллями вчителя був підібраний багатий та цінний матеріал з музичного мистецтва Японії, а ідеї втілені учнями та друзями-колегами.  Ми вдячні всім дітям та їхнім учителям, хто завітав на концерт. Особлива подяка співробітникам селищної бібліотеки Ірині Огородніковій та Тетяні Острянській, якими люб’язно був наданий інвентар для створення атмосфери Японії на сцені.

Зустріч «Звуки Японії» в черговий раз підтвердила, що в Асканії-Нова працюють творчі, креативні вчителі, які прагнуть донести до юного покоління найкращі здобутки людського суспільства.

Відео можна переглянути за посиланням

Андрій Прудніков,

вчитель класу гітари

ДМШ Асканія-Нова

Фото без опису




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора