A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

ОТГ Асканія-Нова селищна рада в дії.

Дата: 02.05.2017 13:38
Кількість переглядів: 1201

Весна-пора оновлення природи, коли все навколо розквітає, що вперше, а що впродовж багатьох років або навіть десятиліть, набирає сили та буяє неперевершеною красою. Споконвіку люди прагнули нового, прагнули змінити своє життя на краще. Людина, як і природа, здатна творити дива, для цього варто лише мати мету, добрі наміри та підтримку небайдужих однодумців.

Люди нашої громади прийняли доленосне рішення - ми об’єднана територіальна громада. А це не лише право, а й великий обов’язок та відповідальність за прийняття рішень, які покращать життя громади. Поруч з оптимістами завжди були і будуть скептики, яким все не до смаку, девіз таких людей доволі простий: «Не знаю як, але не так». Проте, вірю -  ми на правильному шляху, слід ломати стереотипи, про те, що хтось повинен прийти і змінити наше життя. Такого не буде. Нам самим вирішувати свою долю, тільки  спільними зусиллями ми зможемо зробити все, або майже все, про що мріють і дорослі, і малі.

Соціальне опитування показало, що нам необхідно дбати про збільшення робочих місць, покращити естетичний вигляд амбулаторії, школи, створити селищний музей,   центр естетичного розвитку дитини, облаштувати сквер для відпочинку літніх людей та мам з малолітніми дітками, окультурити торгівельний майданчик, приділити увагу благоустрою кладовища, подбати про місця активного відпочинку дітей та молоді.      Поступово, завдяки підтримці громади, підприємців, фермерів маємо перші результати: встановлено огорожу на  території школи, амбулаторії, торгівельного майданчика, кладовища; здійснено ремонт в приміщенні невідкладної допомоги та амбулаторії; в амбулаторії, школі смт Асканія-Нова, Асканійському дитячому ясла-садку встановлено опалювальні котли, які працюють на різних видах палива; в НВК облаштовано сучасний логопедичний кабінет, розпочато ремонт в приміщенні для роботи хореографічного гуртка «Альтаїр», придбано дитячі майданчики для встановлення в селищах Молочне, Питомник, Іллінка, здійснено ямковий ремонт дорожнього покриття; всього в усіх населених пунктах громади встановлено майже півтори сотні індивідуальних ліхтарів вуличного освітлення; підрозділ «Благоустрій» висаджує  дерева, кущі, квіти, дбає про санітарний стан селища. Залучаємо інвесторів, беремо участь в грандових проектах, ділимося своїм та вивчаємо досвід об’єднаних територіальних громад Хмельницької, Херсонської, Чернігівської областей, які мають позитивні результати  розвитку самодостатньої громади. А ще  залучаємо  активну молодь для участі у тренінгах-навчаннях, тренінгах –семінарах.

До роботи активно включився депутатський корпус VІІІ скликання,   проведено 4 засідання сесій селищної ради, прийнято 117 важливих рішень. Тільки на 2017 рік нами розроблено та втілюється у життя 18 бюджетних програм.  Серед них Програми:   Благоустрій,    Розвитку фізичної культури і спорту,  Про поховання померлих безрідних та невідомих громадян смт Асканія-Нова, селищ Молочне, Питомник, Комиш, Іллінка, Новий Етап, Маркеєв,  По запобіганню і ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха і оперативне реагування на них,  Соціального захисту  населення(матеріальну допомогу отримують учасники та родини учасників АТО, важкохворі на лікування),  Проведення культурно-масових заходів,  Про охорону громадського порядку,  Підвищення громадської безпеки та безпеки дорожнього руху,  Ветеран,  Розроблення (оновлення) містобудівної документації, По охороні навколишнього природного серодовища, Соціального супроводу (7 соціальних працівників обслуговують на дому більше 50 одиноких або одиноко проживаючих громадян, які потребують  сторонньої допомоги),  Відпочинку та оздоровлення дітей, Соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи(на даний час проходить лікування в санаторії «Гопри» ліквідатор 2 категорії Янке В.В),  Розвитку фізичної культури та спорту (освіта),   Фінансової підтримки комунальних підприємств,     Підвищення енергоефективності та енергозбереження,  Питна вода.

З метою соціальної захищеності населення об’єднаної територіальної громади 24.04.2017 року нами до районного бюджету виділено кошти на спів фінансування районних Програм:

-  забезпечення залучення  безробітних громадян до участі у громадських роботах за видом "Інформування населення  про порядок отримання житлових субсидій та робіт з документацією"-1290,00 грн;

-  надання матеріальної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи-700,00 грн.;

- забезпечення права на пільговий проїзд окремих категорій громадян на приміських маршрутах загального користування-8500,00грн.;

-забезпечення виплати компенсації фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги-18000, 00 грн.;

-  забезпечення виплати щомісячної стипендії інвалідам війни та учасникам бойових дій, яким виповнилося 90 і більше років-5000,00 грн.;

-забезпечення проходження резервістами Збройних Сил України медичного огляду в 2017 році- 1204,00грн.;

-проведення  медичних оглядів працівників бюджетної сфери Асканія-Нова селищної ОТГ-26878,00 грн.;

-придбання туберкуліну для забезпечення своєчасної та ефективної діагностики туберкульозу серед дітей та підлітків-13380,00 грн.;

-придбання матеріалів та послуг для амбулаторії смт.Асканія-Нова-11175,00 грн.;

-зубопротезування пільгових категорій населення, яке проживає на території Асканія-Нова ОТГ-20000,00 грн. Всього  до районного бюджету лише рішенням 4 сесії селищної ради від 24.04.2017 року направлено  106127,00 грн..

Загалом, згідно рішень засідань сесій селищної ради,     за 4 місяці 2017 року  понад 2 000 000 грн. селищного бюджету сплановано та  спрямовано   на вирішення важливих соціально-економічних  проблем  громади. 

Вдячний громаді за підтримку, вдячний скептикам за недовіру - це спонукає працювати ще більше та ефективніше. Наша спільна мета: докласти зусиль, щоб ОТГ Асканія-Нова селищна рада була взірцем стабільного  економічного зростання, соціальної захищеності населення, підтримки малого та середнього бізнесу, творчої реалізації обдарованої молоді.

З повагою Асканія-Нова селищний голова Свінціцький В.К.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора