A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Про створення ОСББ

Дата: 17.05.2017 14:48
Кількість переглядів: 748

До уваги власників квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирних будинках за вул. Будівельна буд. №14, Соборна буд. №2, буд. №12, буд. №14, буд. №16, буд. №18, буд. №20, Центральна буд. №3, буд. №5.

З 01.07.2015р. набрав чинності Закон України” Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”. Даний Закон врегульовує на законодавчому рівні відносини у сфері управління багатоквартирними будинками, сприяє збереженню наявного житлового фонду та ефективному його управлінню та забезпечує громадян необхідною нормативно-правовою базою для ефективного управління багатоквартирним будинком власними силами (самостійно) і створює умови для залучення у сферу управління спільним майном багатоквартирного будинку суб’єктів господарювання – професійних управителів.

Згідно даного Закону власники квартир та нежитлових приміщень є співвласниками спільного майна багатоквартирного будинку, які вправі обирати управителя, який за договором із співвласниками забезпечує належне утримання та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку і прибудинкової території та належні умови проживання і задоволення господарсько-побутових потреб.

Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до статті 13 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" (№4680).

Якщо після 1 липня 2017 року в багатоповерхівках, де не створено ОСББ і не визначено форму управління будинком, управитель призначатиметься примусово на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради.
          Враховуючи вимоги вищезазначеного Закону, рекомендуємо власникам житлових та нежитлових приміщень в багатоквартирних будинках, використати своє право та утворити ОСББ, або ж визначити управителя Вашого багатоквартирного будинку.

 

 Асканія – Нова селищна рада

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора