A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

КОМПЕНСАЦІЯ ЄСВ – ЦЕ ВИГІДНО РОБОТОДАВЦЯМ

Дата: 21.02.2019 15:26
Кількість переглядів: 784

Сьогодні вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження взаємовигідних парнерських відносин між службою зайнятості і роботодавцями. І досвід останніх років свідчить, що співпраця з юридичними та фізичними особами - підпримцями більш ефективна, якщо вона будується на основі врахування інтересів роботодавців, і перш за все – економічних. Саме тому актуальним напрямком в роботі районної філії Херсонського обласного центру зайнятості з роботодавцями Чаплинського району, який покликаний стимулювати їх на створення нових робочих місць, є компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

         Якщо служба зайнятості сьогодні компенсує 918 гривень 06 коп. страхового внеску з мінімальної заробітної плати за кожного працівника, якого працевлаштовано за направленням центру зайнятості на нове робоче місце, то,  погодьтеся, протягом року роботодавець зможе зекономити чималу суму.

         Однак, щоб стимулювати роботодавців на створення нових робочих місць, до них треба вчасно та якісно доносити інформацію про економічну вигоду та соціальну значимість офіційного працевлаштування безробітних громадян. Саме цим займаються фахівці Чаплинської районної філії Херсонського обласного  центру зайнятості під час особистих зустрічей з роботавцями, на семінарах і масових заходах та у засобах масової інформації.

         Загалом ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи, оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно оформлювати працівників у штат, виплачуючи їм легальну заробітну плату, забезпечувати соціальні гарантії.
         Звертаємо вашу увагу, що згідно статті 26 Закону України «Про зайнятість населення»  роботодавцю, який працевлаштовує на нове робоче місце безробітних громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за направленням служби зайнятості строком не менше, ніж на два роки щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов
язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи. Також згідно статті 27 Закону України «Про зайнятість населення» суб?єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних строком не менше як на два роки за направленням служби зайнятості на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності, щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов?язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування безробітного у порядку та за переліком пріоритетних видів економічної діяльності, визначених Кабінетом Міністрів України.

Для цього необхідно надати до Чаплинської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості інформацію про наявність вакансій (потребу в кадрах) ф. 3-ПН, здійснити підбір осіб, які будуть направлені службою зайнятості, і подати заявку для відшкодування єдиного внеску.

         Повну інформацію можна отримати у Чаплинській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості,  телефон для довідок (05538) 2-16-73.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора