A A A K K K
для людей із порушенням зору
Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

КОЗАЦЬКИЙ УІКЕНД

Дата: 27.09.2017 21:15
Кількість переглядів: 872

У минулий уікенд деякі мешканці нашої громади потрапили до с. Республіканец Бериславського району, на місце колишньої Кам’янської січі, де відбувся козацький фестиваль «Кварта» за підтримки голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва.

Фестиваль «Кварта» - це справжні козацькі забави, ярмарок вуличної їжі, парк розваг для юних та дорослих українців, концерт  живої музики, з’їзд байкерів та парусна регата.

Цьогорічний фестиваль відкрився церемонією підняття державного прапора України та молебнем на честь загиблих козаків і всіх воїнів, які віддали своє життя за Украіну.  Також  відбулося вшанування пам'яті  отаманів Василя Єрофеєва та Якима Богуша, які в XVIII столітті командували козаками на Кам'янській Січі. На їх честь будуть встановлені кам'яні хрести.  Під час свята були обговорені різні питання по взаємодії організацій українського козацтва, що діють на Херсонщині.

Трохи прикро, але у козацькі розваги внесла свої корективи погода. Проте, справжні українці вміють святкувати незважаючи на дощ та холод.  В одній з  уцілілих будівель колишньої панської економії, яка знаходиться поруч з культурно-історичним комплексом відбулися масові танці під улюблену музику. Під час дискотеки козацькі отамани проводили конкурси із подарунками.

Дякуємо нашій Селищній Раді за можливість відвідати подібні заходи, адже Херсонщина багата не лише родючою землею, а й славетна козацькою історією. Відродження давніх традицій це пріоритетний напрямок соціальної політики та національно-патріотичного виховання. Сподіваємося, що за підтримці селищного голови Віталія Свінціцького та його команди і в нашому селищі у майбутньому відбуватимуться масштабні культурні заходи республіканського рівня.

 

Ілля Терновий,

учитель ОЗ НВК Асканія-Нова-гімназія  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора