Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

У Вас проблеми з газовим опаленням?  Ми  готові ділитись досвідом енергетичної незалежності!

У Вас проблеми з газовим опаленням? Ми готові ділитись досвідом енергетичної незалежності!

     З утворенням Асканія-Нова громади була визначена першочергова мета – створити енергонезалежну громаду. За півтора роки існування громади ми перевели всі соціальні заклади на опалення з твердопаливними котлами на альтернативному твердому паливі. Для переходу було дуже мало часу, тому надзусиллями керівників та працівників у короткі строки встановлювалось обладнання. Часом працювали у режимі 24/7. Всі котельні мають сертифікацію та експертну оцінку.  Окрім зменшення видатків на опалення був забезпечений необхідний температурний режим у закладах. Та більше того, частково паливом забезпечує місцеве Комунальне підприємство «Асканія-Нова» (через подрібнювач створюють щепу з санітарної обрізки дерев та кущів) та місцеві фермери (збувають сільськогосподарські відходи). Далі планується закупити Лінію гранулювання та створювати свої пелети для потреб не тільки соціальних закладів, а й для населення по прийнятній ціні.

11:16 03.03.2018

Цілодобово ліквідуємо наслідки хуртовини

Цілодобово ліквідуємо наслідки хуртовини

За вікном 1 березня, але зима не поступається... Хурделиці для нас рідкість, але ми все ж готові до них. Нібито випробовуючи нас на здатність боротись з труднощами знову сніжить та вітряно. Але працівники комунального підприємства "Асканія-Нова", ДПДГ "Асканія-Нова" та ФГ "Каземир А" знову цілодобово розчищають дороги від снігу.

14:54 01.03.2018

X Міжнародний фестиваль-конкурс пісні та музики «Золотий Орфей»

X Міжнародний фестиваль-конкурс пісні та музики «Золотий Орфей»

16 – 19 лютого у м. Дніпро відбувся X Міжнародний фестиваль-конкурс пісні та музики «Золотий Орфей», в якому взяли участь талановиті діти музичної школи Асканії-Нова. Географія фестивалю досить обширна: Дніпро, Суми, Запоріжжя, Павлоград, Черкаси, Харків, Краматорськ, Одеса та ін. Також були представники з Польші та Грузії. Виступи наших дітей були високо оцінені поважним журі, та відмічені дипломами фестивалю: диплом лауреата II ступеня – тріо гітаристів (Кравченко Євгеній, Долгополов Нікіта, Івасенько Петро), диплом лауреата III ступеня – фортепіанний дует (Мельничук Вікторія, Писаренко Мирослава), диплом лауреата III ступеня – тріо гітаристів (Ковальчук Аміна, Могильницький Олексій, Головатий Олександр). Окрім участі у конкурсі діти отримали багато яскравих вражень від відвідування театру опери та балету. Їм пощастило потрапити на постановку за мотивом відомої дитячої казки Шарля Перро «Спляча красуня». Підготували учнів та супроводжували у поїздці викладачі ДМШ Пруднікова Ю.П. та Прудніков А.І.

14:53 26.02.2018

Договір про співробітництво - шлях до розвитку території...

Договір про співробітництво - шлях до розвитку території...

Укладено договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільних проектів між Асканія-Нова та Присиваською ОТГ. Метою якого є розвиток туристичної сфери в громадах. Який внесено до державного реєстру договорів співробітництва під № 138

20:05 24.02.2018

Комунальний заклад «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини» отримав ліцензію

Комунальний заклад «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини» отримав ліцензію

Голова Асканія-Нова селищної ради Свінціцький Віталій Каземирович та депутат селищної ради Савіцька Олена Вікторівна привітали колектив Комунального закладу «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини» з отриманням ліцензії на діяльність. Звучали слова-привітання, побажання процвітання та розвитку. Тим більше, що комунальний заклад отримає методологічну допомогу в рамках проекту від USAID.

11:49 22.02.2018

ЩО НОВОГО  В ПОДАТКОВОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ ????

ЩО НОВОГО В ПОДАТКОВОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ ????

      Чаплинське відділеня Херсонської ОДПІ Головного управління ДФС у Херсонській області  повідомляє, що Законом України від 07.12.2017 №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» (далі – Закон №2245) до Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) внесено зміни, зокрема в частині плати за землю з фізичних осіб.

11:07 19.02.2018

Питання покращення водопостачання в нашій громаді обговорюють на "Громадському радіо"

Питання покращення водопостачання в нашій громаді обговорюють на "Громадському радіо"

Питання покращення водопостачання в нашій громаді обговорюють на "Громадському радіо" експерт програми "Добре" Ганна Слобаденюк-Монтавон та програмний спеціаліст з розвитку територій Максим Бурдавіцин...

13:27 13.02.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора