Асканія-Нова селищна військова адміністрація
Херсонська область, Каховський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

АСКАНІЙСЬКІ ШКОЛЯРІ ЗНАЙОМИЛИСЯ  З КРАЇНОЮ ВРАНІШНЬОГО СОНЦЯ

АСКАНІЙСЬКІ ШКОЛЯРІ ЗНАЙОМИЛИСЯ З КРАЇНОЮ ВРАНІШНЬОГО СОНЦЯ

Протягом чотирнадцяти червневих днів на базі НВК Асканія-Нова-гімназія діяв  літній пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням «Сонечко». Як завжди, основним контингентом табору стали діти початкової школи, а також цього року їм компанію склали й учні 5-8 класів. Роботу табору було сплановано відповідно до указу Президента України №1/2017 «Про оголошення 2017 роком Японії в Україні», а тому всі заходи були спрямовані на знайомство дітей з особливостями історії та культури Країни Вранішнього Сонця.

20:10 21.06.2017

МУЗИЧНІ МИТТЄВОСТІ ВЕСНИ

МУЗИЧНІ МИТТЄВОСТІ ВЕСНИ

          Із перших днів заснування ДМШ у с. Асканія-Нова викладачі і учні активно приймали участь у концертному житті селища, оформлювали музичні зустрічі, лекційні вечори, свята.

09:59 08.06.2017

ЧАРІВНІ ЗВУКИ ЯПОНІЇ

ЧАРІВНІ ЗВУКИ ЯПОНІЇ

Нещодавно в дитячій музичній школі Асканія-Нова у рамках року Японії в Україні відбулася зустріч для вихованців пришкільного табору відпочинку «Сонечко» під назвою «Звуки Японії».

09:53 08.06.2017

Відзначення Міжнародного дня захисту дітей

Відзначення Міжнародного дня захисту дітей

1 червня в громаді відбулось яскраве свято за участю дітей та для дітей. Святкове дійство розпочалось зі скверу біля селищної ради. Діти отримали неймовірне задоволення від подорожі під час якої можна було гратися, співати, танцювати і просто веселитись. Кожна дитина отримала морозиво та заряд позитивних емоцій.  У цей же час на території шкільного спортивного майданчика відбувалось урочисте відкриття І турніру з футболу для дитячих команд ОТГ в Херсонській області. Обласну федерацію футболу представляли судді: Душеіна Марія, Шишковський Сергій, Матвєєв Володимир. У футбольному турнірі брало участь 8 команд молодшої та старшої групи з: Хрестівки, Тавричанки, Асканії-Нова, Каланчака, Чкалова, Великих Копанів, Нижніх Сірогоз, Присівашшя. Кожна команда учасниця отримала в подарунок два м’ячі та морозиво. Переможці 1-3 місце – медалі та грамоти. Переможці 1-2 місце – кубок. У молодшій групі 1 місце посіла команда з Хрестівки, 2 місце – з Великих Копанів та 3 місце – Каланчака. У старшій групі 1 місце – Великі Копані, 2 місце – Нижні Сірогози та 3 місце – команда Тавричанки. Після нагородження голова Великих Копанів Костенко Валентина Дмитрівна роздала солодкі подарунки всім командам. Всі учасники-команди частували військові смачною юшкою та кашею. Ініціатором свята був голова селищної ради Асканія-Нова Свінціцький В.К. Організаторами: Начальник Відділу освіти, культури, спорту і туризму - Іванчак В.Д., тренер – Куянов В., інспектор з культури – Фисина А. В. та організатор дитячого колективу Мазурян Н. О. Спонсорами стали: Свінціцький В. Халілов М. Кулаковська Л. Кур`ян С. Селіванова О. Дворецька К. Шакун Г. Дюга М. Багрій Г. Берідзе І. Берідзе Г. Уханова В. Солоха Л. Гашицька Т. Кошка В. Іванова В. Єсип С. Науменко Н. Фесенко Л. Кучмій Т. Шевчик Т. Тяпко Н. Лизун О. Яременко М. Скримінський І. Оліщук В. Скрепец Л. Реут А. Коваленко О. Малгачов К. Сердюк Л. Берест О. Радченко О. Чусов Л. Яремчук А. Радченко С. Міщенко О. Корихіна Л. Лисюк М. Клімов В. Дідик І. Чумаченко В. Цимбал Є. Османова О. Дубчак Р. Шалига А. Василенко В.

16:06 07.06.2017

VІ  відкритий фестиваль  авторської пісні «Співучі вітрила»

VІ відкритий фестиваль авторської пісні «Співучі вітрила»

Асканія-Нова знову подорожує. Вже не в перший раз діти,  завдяки відділу освіти, кільтури, туризму та спорту, мають можливість відвідати цікаві місця та показати свої таланти. Так, делегація, у складі якої була Анастасія Литвиненко, відвідали 6-й відкритий міжнародний фестиваль авторської пісні «Співучі вітрила» ім. Володимира Ткача. І ось деякі враження від Анастасії:

10:28 06.06.2017

Турнір з футболу Херсонської області серед команд ОТГ

Турнір з футболу Херсонської області серед команд ОТГ

07.05.2017 року започатковано новий турнір з футболу Херсонської області серед команд ОТГ.  Стадіон «Вікторія» (с.Молочне Асканія-Нова ОТГ) прийняв у себе 7 команд з ОТГ: Асканія-Нова, Хрестівської, Присіваської, Чаплинської, Великих Копанів, Кочубеївки та села Хібодарівка. Відкриття турніру розпочалось з урочистого відкриття та слів привітання голів: Асканія-Нова ОТГ - Свінціцького Віталія Каземировича, Кочубеївської ОТГ – Дударя Івана Івановича, Присіваської ОТГ – Кліщевського Сергія Олександровича та голови Чаплинської районної державної адміністрації Бурейка Олександра Альбертовича. Хочеться відзначити високу організацію заходу. Ведучим та коментатором заходу був учень 11 класу (коментатор Олімпійських ігор на Першому національному) Дюга Віталій, який підігрівав інтерес глядачів до гри протягом дня.  Турнір розпочали дитячі футбольні команди та розважали глядачів у перервах своїми запальними танцями вихованці гуртка «Альтаїр» (керівник Ладирєва Анна). Тож, день промайнув швидко та цікаво.  Перше місце виборола команда Хрестівської ОТГ Друге – Асканія-Нова ОТГ Третє місце посіла команда з Векикокопанівської ОТГ Призери відзначені грамотами та медалями. А кращі гравці отримали цінні подарунки. Тож, чекаємо наступного року та, ще більше команд!!!

15:10 17.05.2017

Урочисте святкування 9 травня

Урочисте святкування 9 травня

Урочисте святкування 9 травня відбулось в громаді Асканія-Нова мітингом біля обеліска та концертом на сцені перед будівлею селищної ради. Проникливі слова, пісні звучали та змушували нас пригадати про ціну миру. Талановиті юнаки та дівчата, чоловіки та жінки зробили концерт незабутнім. Про високий рівень організації заходів свідчить те, що час промайнув непомітно. Цікавий день завершився запальними танцями.

15:02 17.05.2017

ОТГ Асканія-Нова селищна рада в дії.

ОТГ Асканія-Нова селищна рада в дії.

Весна-пора оновлення природи, коли все навколо розквітає, що вперше, а що впродовж багатьох років або навіть десятиліть, набирає сили та буяє неперевершеною красою. Споконвіку люди прагнули нового, прагнули змінити своє життя на краще. Людина, як і природа, здатна творити дива, для цього варто лише мати мету, добрі наміри та підтримку небайдужих однодумців.

13:38 02.05.2017

Кубок з футболу серед команд ОТГ

Кубок з футболу серед команд ОТГ

24 квітня відбулась координаційна рада за участі представників Асканія-Нова ОТГ, Олешківської ОТГ, Христівської ОТГ, Присиваської ОТГ з питань організації та проведення Кубка з футболу серед команд об`єднаних територіальних громад. 

09:29 25.04.2017

Майстер-клас «Пасхальна іграшка в стилі тільда» в селищній бібліотеці

Майстер-клас «Пасхальна іграшка в стилі тільда» в селищній бібліотеці

13 квітня 2017 року в читальному залі селищної бібліотеки Асканія-Нова відбувся майстер-клас «Пасхальна іграшка в стилі тільда». Були присутні учні 6а класу НВК Асканія-Нова – гімназія ( волонтери бібліотеки) та маленькі читачи селищної бібліотеки зі своїми матусями. 

10:19 21.04.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора